A Hereford Beefstouw handlar om nötkött

A Hereford Beefstouw handlar om förstklassigt nötkött. I mer än 45 år har vi utvecklat vårt koncept- hela tiden med fokus på köttet. En saftig och mör köttbit, perfekt tillagad på grillen i vårt öppna kök är kvintessensen av A Hereford Beefstouw.

Mörning av nötkött


I flera år har vi experimenterat med en mörningsprocess som kallas "dry-aging". Det innebär att man hänger köttet mellan 40 och 100 dagar i ett speciellt kylrum, där luftfuktighet och temperatur är under fullständig kontroll. Detta kylrum är en del av faciliteterna på slakteriet i Lund, där våra egna slakterna hela tiden kan övervaka processen. Den här mörningsprocessen kan liknas vid en torkningsprocess där enzymerna i köttet utvecklas för att ge köttet extra kraftig smak och mörhet. Den absolut vanligaste formen av mörning i världen i dag är så kallad ”wet aged” vilket betyder att köttet möras i vacuumförpackning.

Styckning och leverans


Centrallagret för A Hereford Beefstouw ligger i Lund utan Herning. Det samma gäller för vårt egna slakteri, där slaktarna förberered styckningsdetaljer till restaurangerna. Varje vecka levererar vi nötkött och andra varor från centrallagret ut till alla restauranger i Danmark. Köttet styckas och pakteras i början av veckan, och levereras till restaurangerna på torsdagar och fredagar. På detta sätt garanterar vi att det går så kort tid som möjligt från styckning till att köttet serveras till gästen.

Uppfödning av nötkreatur


Inom uppfödning av nötkreatur finns det huvudsakligen två olika sorters skolor. Gräs eller korn. Det kan vara svårt att skilja dessa åt. Men som utgångspunkt är det så att nötkreatur som är uppfödda på gräs lever största delen av sina liv i naturen och äter det som växer omkring dem. Nötkreaturen som är uppfödda på korn är tvärtemot uppfödda på foder framställt av soja – och olika sorters korn. En av deras foder består också naturligt av gräs och torv.

Precis på sammas sätt som människor blir nötkreatur en spegling av vad de äter. Olika typer av mat ger helt enkelt olika typer av smak på köttet. Nötkreatur som hela deras liv har ätit gräs ger ett kött som är ljusare och renare i sin smak till skillnad mot kött uppfött på korn. De har snarare mörkröd färg och är kraftigare i sin smak. Vi tycker att det är svårt att skilja dessa smakpreferenser åt och har därför kött från både gräs- och korn uppfödda nötkreatur. Dessa är representerade på våra menyer i olika styckningsdetaljer.

keyboard_arrow_up